* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Ελπίδα, Αγάπη,Υγεία, Ειρήνη…ΔΥΝΑΜΗ... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Καλημέρα σας ................................ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018* ........
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος, σύμβουλος έκδοσης της εφημ. "Αρκαδικό Βήμα" * ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: arkadikovima@gmail.com *

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

AΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ-online.gr: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ελαιοχωρίο...

AΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ-online.gr: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ελαιοχωρίο...: ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ  ΚΑΙ  ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΙΕΡΟΣ  ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Την 23ην  Απριλ...




π.Ιωάννης Σουρλίγγας

1 σχόλιο:

  1. http://agiosisxyros.blogspot.gr/2015/07/blog-post_36.html

    Θαύμα, εμφάνιση του Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας!
    Το γεγονός μετέφεραν στον Πατέρα Χρυσοβαλάντη τρεις νεαροί επιστήμονες, γεωλόγοι μεταλλειολόγοι, και συνέβη τον Μάρτιο του 2015.
    Οι τρεις επιστήμονες, τα στοιχεία των οποίων έχουμε στη διάθεση μας, είχαν πάει σε ημιορεινή περιοχή της περιφέρειας Ελαιοχωρίου Αρκαδίας με σκοπό να επισκεφτούν διάφορες γεωτρήσεις και να κάνουν συγκεκριμένες μετρήσεις. Οι μετρήσεις αυτές (ακοομετρικές λέγονται) γίνονται με ειδικά ηλεκτρονικά όργανα και με ένα καλώδιο-αισθητήρα που κρεμιέται για πολλά μέτρα μέσα σε κάθε γεώτρηση και καταγράφει δονήσεις, με λίγα λόγια.
    Έτσι φτάνοντας στην πρώτη γεώτρηση, άρχισαν να μετράνε μέχρι που ένας από αυτούς παρατήρησε κάποιον παράξενο επαναλαμβανόμενο ήχο να ακούγεται μέσα από την γεώτρηση και να καταγράφεται και στα όργανα μέτρησης. Εξέτασαν κάθε ενδεχόμενο βλάβης του οργάνου και αφού βεβαιώθηκαν ότι όλα είναι εντάξει, επανέλαβαν την μέτρηση και διαπίστωσαν ότι άκουγαν και πάλι κάτι σαν καλπασμό αλόγου! Υπέθεταν ότι ίσως κάποιο ζώο (η περιοχή έχει μουλάρια) έχει ξεφύγει και τρέχει και αυτό ήταν που επηρεάζει τις μετρήσεις τους.
    Συνέχισαν για την επόμενη γεώτρηση που βρισκόταν αρκετά μακριά από την πρώτη. Όταν άρχισαν την μέτρηση διαπίστωσαν και εκεί το ίδιο. Δηλαδή άκουγαν και κατέγραφαν έναν περίεργο αλλά πεντακάθαρο ήχο που έμοιαζε με καλπασμό αλόγου! Το ίδιο συνέβη και στις υπόλοιπες γεωτρήσεις, πέντε τον αριθμό, που επισκέφτηκαν για να μετρήσουν εκείνη την μέρα. Σε όλες κατέγραψαν καθαρά έναν καλπασμό αλόγου να κινείται περιφερειακά του χωριού!
    Αργά το απόγευμα έφτασαν σε ένα πηγάδι ακριβώς απέναντι από την εκκλησία του χωριού, και είπαν να μετρήσουν και στο πηγάδι για να γράψουν ακόμα λίγες υπερωρίες πριν επιστρέψουν στην υπηρεσία τους. Όταν σύνδεσαν το όργανο διαπίστωσαν ότι άκουγαν πλέον πολύ δυνατά τον ίδιο καλπασμό, ο οποίος σταδιακά αυξανόταν σαν να πλησίαζε προς το μέρος τους. Ενώ παρατήρησαν το νερό στο πηγάδι να τραντάζεται και στην επιφάνεια του να διαγράφονται καθαρά οπλές λευκού αλόγου!
    Τρομαγμένοι οι τρεις νέοι επιστήμονες έτρεξαν προς την εκκλησία, στον διάδρομο της οποίας συνάντησαν τον Ιερέα της έναν ογδοντάχρονο ασπρομάλλη παπά με μαγκούρα, που τους καθησύχασε και τους είπε ότι αυτό που άκουσαν είναι ο Άγιος προστάτης του χωριού που περιφέρεται και φυλάει το χωριό από δεκαετίες. Υπάρχουν μαρτυρίες από την κατοχή και παλαιότερα που χωρικοί άκουγαν τον έφιππο Άγιο Γεώργιο να προστατεύει το χωριό τους. Για αυτό και η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο και το χωριό του αποδίδει τις δέουσες τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή