* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Ελπίδα, Αγάπη,Υγεία, Ειρήνη…ΔΥΝΑΜΗ... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Καλημέρα σας ................................ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018* ........
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος, σύμβουλος έκδοσης της εφημ. "Αρκαδικό Βήμα" * ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: arkadikovima@gmail.com *

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Παρασκευή του Πάσχα, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής της Ενορίας του Ελαιοχωρίου


Απολυτίκιον Ήχος α΄
Ο Ναός σου Θεοτόκε ανεδείχθη παράδεισος,
ως ποταμούς αειζώους αναβλύζων ιάματα
ώ προσερχόμενοι πιστώς, ως Ζωοδόχου εκ Πηγής, ρώσιν αντλούμεν,
και ζωήν την αιώνιον, πρεσβεύεις γαρ συ τω εκ σου τεχθέντι, Σωτήρι Χριστώ,
σωθήναι τας ψυχάς ημών.

Μεγαλυνάριον
Ύδωρ το ζωήρρυτον της Πηγής, μάννα το προχέον,
τον αθάνατον δροσισμόν το νέκταρ το Θείον
την ξένην άμβροσίαν το μέλι το εκ πέτρας, πίστει τιμήσωμεν


Μέσα σε ένα πανέμορφο ανοιξιάτικο φυσικό περιβάλλον κυκλωμένο  από όμορφα  ανθισμένα δέντρα και μοσχοβοληστά αγριολούλουδα βρίσκετε ο περικαλέστατος Ιερός Ναός, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκο την επονομαζόμενη  Ζωοδόχο Πηγή. Ο Ιερός τούτος Ναός είναι αποτέλεσμα της αγάπης και της ευλάβειας  των κατοίκων της Ενορίας του Ελαιοχωρίου, οι οποίοι κάτοικοι ανέγειραν πριν πολλά χρόνια,  συντηρούν και θα παραδώσουν στις επόμενες γενιές αυτό το απάνεμο λιμάνι των ψυχών μας το οποίο αφεντεύει και προστατεύει  η Παναγία μας.
 Σήμερα Παρασκευή του Πάσχα, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, συνάχθηκαν ευλαβείς συχωριανοί και ενορίτες της Ενορίας Ελαιοχωρίου και όχι μονό σε αυτό το Ιερό Εξωκκλήσιο,   με μόνο σκοπό την συμμετοχή στην Πανήγυρη ταύτη, καθώς επίσης και την  οφειλόμενη  εκδήλωση της αγάπης που θρέφει ο  Ορθόδοξος Χριστιανός προς την μητέρα του, δηλαδή την Παναγία μας, την Ζωοδόχο  Πηγή η οποία αδιαλείπτως παρέχει ιάματα και πρεσβεύει υπέρ των ψύχων μας.
Ο Εφημέριος π. Κων/νος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ως άνω Ενορίας, είχαν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια δια την ευπρέπεια του Οίκου του Θεού που είχε σαν αποτέλεσμα οι προσκυνητές να φύγουν μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας με τις καλύτερες εντυπώσεις από έναν Ναό ανακαινισμένο, άριστα χρωματισμένο και όμορφα στολισμένο.
Πέραν της πνευματικής τράπεζας που γεύθηκαν οι χριστιανοί με την συμμετοχή τους στην Θεία Ευχαριστία,  το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο είχε φροντίσει  και για  την υλική τράπεζα η όποια προσφέρθηκε   δωρεάν προς  το Εκκλησίασμα στην αυλή της Εκκλησίας.
 Η Παναγία μας να είναι βοήθεια σε όλους και να πραγματοποιεί κάθε επιθυμία εκάστου Χριστιανού.
                               ΧΡΙΣΤΟΣ     ΑΝΕΣΤΗ
                            + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

n601773982_408002_9686.jpg  
P5010139.JPG
  
P5010156.JPG  
P5010158.JPG
P5010159.JPG

P5010160.JPG
P5010143.JPG

P5010153.JPG
P5010155.JPG  
P5010136.JPG  
Εικόνα 245.jpg  
Εικόνα 417.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου